Je wordt al zo groot
Door: Margreet
Blijf op de hoogte en volg Roland en Margreet
30 September 2008 | Nederland, Bleiswijk
Ik krijg van een heleboel mensen te horen dat ze nog af en toe op de site kijken maar dat er niets nieuws bij staat. Steeds denk ik:nu ga ik schrijven, maar dan komt er weer iets tussen en vergeet ik het weer. Dom hè. Papa zal straks ook een paar foto's erbij zetten want je ziet er alweer heel anders uit. We moesten vorige week alle kleertjes 76 weghalen. Je kan nu ook bijna niet meer in 80. Je wangetjes zijn ook wat minder bol geworden en er verschijnen nu kuiltjes in als je lacht. Gelukkig doe je dat vaak! Sinds een paar weken ben je gaan lopen. Papa en ik waren er allebei bij. Je deed meteen zes stappen achter elkaar. Nu heb je ook echte schoenen gekregen maat 20 en stap je hele dagen parmantig rond. Je bent ook al 3 keer uit logeren gegaan bij de opa's en oma's. We denken dat je af en toe in de war raakt omdat je niet weet welke opa en oma we bedoelen. Misschien moeten we hun voornaam er nu bij gaan zeggen. Je verstaat namelijk al heel veel, want als ik zeg: Kai gaat slapen hè, dan begin je te jammeren. Je kan ook al een paar woordjes zeggen, zoals mama, dada (papa) en bal, maar je favoriete woord is Kai. Voor alle andere dingen die je ons duidelijk wilt maken maak je een speciaal geluid. Een auto is brrrr, de poes is hugh,hugh. Is niet zo raar want je slaat hem steeds heel hard op z'n kop als wij niet opletten en vorige keer kreeg je eindelijk een krabbel van Joris. Ook Makker die twee weken bij ons logeerde werd veel door je achterna gezeten. Je geeft ze ook wel weer kusjes daarna, dus nu weten de poezen eigenlijk nooit waar ze aan toe zijn bij jou. Alles wat je verder nog kan knuffelen is ook hugh, hugh en als je een lichtje aan wilt klak je met je tong.
Sinds een paar weken ga je naar de crèche en Fernanda. Je vindt het daar heel leuk. Volgens Fernanda steel je de show op de sportschool door naar de dames op leeftijd te zwaaien en ze zoveel mogelijk handkussen te geven. Nu al een charmeur.
Deze zomer zijn we met je gaan kamperen in Frankrijk bij het meer van Annecy. Je vond het super leuk! Heerlijk zwemmen in het meer, mee-eten in de restaurantjes, appelsap door een rietje drinken en proberen 's avonds zo lang mogelijk je ogen open te houden. Je kroop er niet vandoor maar zwaaide vanaf ons plekje op de berg naar iedereen die langs liep. Wij hadden dus aanspraak zat. Ook de kinderen van de buren wilde graag een balletje met je rollen. Lonneke, Edwin, Stijn en Mats waren er ook nog een week en ome Ed leerde je hoe je een etensdouche met je mond maakt. (En bedankt hè Ed!)
Je leert heel snel. Je kan nu ook al van en op de bank klimmen. Gelukkig neem je nu ook heel veel tijd voor knuffels met ons. Dit heb je echt moeten leren. Wij vinden dit heerlijk. Kusjes deel je nog steeds niet makkelijk uit en die zijn dus heel speciaal. Hou dat maar zo!!
Over een maand zie je al je vriendjes uit Ethiopie weer een keer. We gaan met het groepje dat daar was namelijk een pannenkoek eten in Zeist. Papa en Mama zijn ook heel benieuwd hoe de anderen alles ervaren en we willen proberen om met jullie allemaal minimaal één keer per jaar bij elkaar te komen. Wij vinden dat belangrijk en later jij ook wel denken we .
Lieve schat,
Ik ga je nu uit bed halen, Ik hoor je kletsen en Rory en Lou zijn er uit Australie en die komen zo een hapje eten en ik denk dat je me wel wilt helpen met de voorbereidingen. Vooral de vaatwasser is boeiend toch?
Kus Mama Margreet
02 Oktober 2008 - 18:10
Anneloes Schorel:
wat hebben julie toch een geweldige zoon!!!
wat een lekker ventje.
jullie zijn een mooi gezinnetje. je merkt dat hij in liefdevolle armen is, het is zo'n blij mannetje, en leert zo enorm snel.
hij pakt ons (juffie's van nijntje) helemaal in, met die lieve lach.
groetjes anneloes